Hoe make-up verantwoordelijk te gebruiken

Een groot deel van de vrouwelijke bevolking gebruikt make-up, zonder te weten dat dit risico’s met zich meebrengt. Het meest veelvoorkomende gevolg van make-up is irritatie van de huid. De huid op je gezicht en vooral rondom je ogen is erg gevoelig en make-up kan zorgen voor jeuk en pijn. Zorg er daarom voor dat je je make-up op een verantwoordelijke manier gebruikt.

Hoe gebruik je make-up op een verantwoordelijke manier? Zorg er allereerst voor dat je make-up niet te oud is. Make-up droogt uit na verloop van tijd, en het aanbrengen van droge make-up droogt de huid uit. Bewaar je make-up op een koele plek op de kwaliteit optimaal te houden en gooi het na een paar maanden de prullenbak in. Zorg er ten tweede voor dat je je make-up er elke avond afhaalt. Het is nog niet zo makkelijk om dit consequent te doen. Wanneer ik thuiskom na een laat avondje stappen heb ik ook geen zin om nog uitgebreid mijn gezicht schoon te maken. Doe het toch maar. Make-up sluit de huid af, waardoor er minder zuurstof kan worden opgenomen door de huid. Naar bed gaan met make-up betekent acht uur van verstopte huid.

make up verantwoord gebruik

Zorg er ten derde dat voor er geen bacteriën in je make-up komen. Dit betekent goede voorbereiding: was je handen voordat je begint met het aanbrengen van make-up en zorg ervoor dat je kwastjes schoon zijn. Let erop de juiste make-up voor de juiste plek te gebruiken – gebruik geen oogmake-up op je lippen en omgekeerd. Dit verlaagt de kans op bacteriën. Ook te oude make-up en het delen van make-up met je vrienden zijn bronnen van bacteriën. Ten vierde, wees lief voor je huid. Ik kan me genoeg tijden herinneren waarin mijn mascara en oogschaduw er niet goed af wilden komen aan het einde van de avond, en ik zo hard liep te schrobben dat mijn ogen er pijn van deden. Niet doen!

Ten vijfde, elke huid reageert anders op make-up. De ene persoon kan uitslag krijgen van make-up waar jij totaal geen last van hebt. Het is een kwestie van uitproberen om erachter te komen wat jouw huid prettig vindt en wat niet. Tot slot, wanneer je huid geïrriteerd is, sla de make-up dan een dagje over. Dit kan ongemakkelijk voelen, vooral wanneer je gewend bent elke dag make-up op te doen. En inderdaad, je omgeving zal het verschil merken wanneer je ineens zonder make-up rondloopt. Als het daadwerkelijk een stap te ver is om je make-up compleet achterwege te laten, gebruik dan een dunner laagje of kies ervoor een deel van je make-up weg te laten. Je huid zal je dankbaar zijn.

het-abc-van-mcs.nl